Decorontwerp – De Parade

Theater festival de parade in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Den Haag

Theaterfestival de Parade reist elke zomer weer met kleurrijke tenten, terrassen en restaurantjes door Nederland. Het programma bestaat uit 74 theater-, dans- en muziekvoorstellingen, 19 kindervoorstellingen en 37 bands. 

 

Go Vote – 2009

Go Vote! is een muzikale komedie voor drie acteurs. Go Vote! ging in première in juni 2009 op de Parade in Rotterdam.

Synopsis

Twee dames, vrijwilligers, runnen een stemlokaal. Alles verloopt naar wens, totdat een jongeman in het stemhokje er – letterlijk en figuurlijk – niet meer uitkomt. In de hoop dat hij nog voor sluitingstijd nog een keuze zal maken, voorzien de dames de jongeman van ongevraagd stemadvies. Dan blijken de dames niet alleen diametraal tegenover elkaar te staan, ze zijn het tot overmaat van ramp ook nog eens regelmatig met zichzelf oneens.

Go Vote! is een muzikale komedie over drie zwevende kiezers die overeind proberen te blijven tussen holle politieke soundbites en de complexe realiteit van alledag.

Het decor werd gevormd door een anoniem gymlokaal, waarbij de gymvloer de leegte formuleerde. Het stemhokje symboliseert de afzondering en wordt een lantaarn waarbij de acteur opeens uit de anonimiteit getild wordt.

God in Frankrijk – 2010

God in Frankrijk is een tragikomedie voor drie acteurs. God in Frankrijk ging in première in juli 2010 op de Parade in Den Haag.

Synopsis

‘Als die malloot de verkiezingen wint, gaan wij emigreren!,” roepen Evert en Frida tegen iedereen die het maar wil horen. En daar zitten ze dan..

God in Frankrijk is de tragikomische tirade van een echtpaar dat vanwege onvrede over de koers in eigen land naar Frankrijk is geëmigreerd. Evert mag die dag zijn zegje doen op de vaderlandse radio. Maar wanneer de radio ontvangst weigert, en Frida verstrikt raakt in het joie de vivre, wordt de hulp van een klusjesman ingeschakeld. Touwtrekkend om de diensten van deze Fransman, doen beide echtelieden een wanhopige poging om alsnog gehoor te vinden. Zij bij hem. Hij bij de wereld.

Het decor werd gevormd door een gestileerde verzameling van spullen die meegenomen zijn bij hun emigratie. Van de spullen is een soort vakantiehuisje gemaakt. Onderdelen zijn uitneembaar zodat de mimespeler voortdurend aan het huisje kan sleutelen. Alleen het oranje zonnescherm springt eruit, dit neemt een centrale rol in.

  • for        :  Go Vote Parade 2009 – God in Frankrijk Parade 2010
  • city       :  Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Den Haag Netherlands
  • client   :   Nathan Vecht
  • collaboration : NØRD – Maarten Meester

 Reacties zijn gesloten.