Gebouw Post – Zwolle

Gebouw Post_960_530_Ard de Vries Architecten

 

Gebouw Post te Zwolle

Maatpak in beton

In het naoorlogse Nederland besloten De PTT en de NS om de postwagons los te koppelen van de reizigerstreinen. Dit had grote gevolgen voor de inrichting van onze binnensteden. Postperrons en grote sorteercentra namen een nieuwe positie in binnen onze twaalf grootste steden.

Echter in 1997 maakt de laatste posttrein plaats voor de vrachtwagen. Daardoor verloor deze specifieke wederopbouwarchitectuur zijn functie.

In Zwolle kiest DC vastgoed voor hergebruik van deze naoorlogse relikwieën. De brutalistische dimensies van de betonesthetiek in de bestaande sorteerhal zijn indrukwekkend en van grote schoonheid. Daarom liggen deze aan de basis van het plan om zo de ritmiek en de massa van de constructie zichtbaar maken aan zijn buitenwereld.

 

Gebouw Post_hoogbouw_960_530_Ard de Vries Architecten

Gebouw Post _View 002_960_570

Gebouw Post _View 001_960_530

Gebouw Post_maquette_laagbouw_960_530

  • locatie                            :  Zwolle
  • opdrachtgever              :  DC Vastgoed
  • in samenwerking met : FiMek estate
  • team                                : Tsveta Ruseva, Hesh Fekry, Xenofon Moraitis
  • oppervlakte                   :  30.000 m2


Reacties zijn gesloten.