top of page

About Us

Ard de Vries Architecten & Studio Donna van Milligen Bielke

Studio Donna van Milligen Bielke & Ard de Vries Architecten delen een fascinatie voor het herdefiniëren en positioneren van grenzen, en de invloed van architectuur op publieke ruimte. In plaats van architectuur te zien als een volume, en de stad als een verzameling volumes zien we architectuur als een middel voor het vormgeven, verbinden en reageren op stedelijke weefsels. Daarmee opereren we op de grens van architectuur en stedenbouw en bewegen ons tussen verschillende schaalniveaus, van het architectonisch interieur tot het stedelijk weefsel. 


Van woontorens, villa’s en grotere culturele gebouwen zoals de Kunstwerf, een verzamelgebouw voor 4 verschillende culturele instellingen in Groningen, tot ontwerpend onderzoek voor publicaties en tentoonstellingen.

foto oof verschuren landscape.png

Our Story

Ard de Vries (1978) is in 2004 afgestudeerd met een eervolle ver­melding aan de TU Delft. Zijn afstuderen werd geselecteerd voor de Archiprix. Na zijn afstuderen werkte hij bij het Atelier van de Rijksbouwmeester. Daarna heeft hij 8 jaar gewerkt op het bureau van Jo Coenen te Amsterdam, voordat hij zijn eigen bureau begon. 

Het architectenbureau Ard de Vries Architecten is opgericht met de behoefte om opgaves aan te gaan, waar architectuur, los van de autonome positie, haar bouwkundige realiteit en programmatische aspecten, verbonden wordt met het dagelijks gebruik. De Architectuur van het dagelijkse.
 

Donna Van Milligen Bielke (1983) is in 2012 afgestudeerd aan the Academy of Architecture AmsterdamFor Van Milligen Bielke architecture begins with architecture. And it ends with architecture as well. She uses the discipline’s history to kindle the fire of her own architecture. Even if she never mentions it explicitly, for Van Milligen Bielke, architecture suffices to make architecture. Instead of venturing into new and unfamiliar territories, borrowing from other disciplines or finding inspiration in fields outside architecture, she explores architecture itself, and offers re-readings of what is already there, reinterpretations of what has been done before, and recombinations of pre-existing elements.

Meet The Team

Our Clients

Rijks museum-bw.png
droom-en-daad.png
natuurmonumenten.gif
heijmans.gif
urban-fabric.gif
stedenlijk-museum.gif
boijmans-van-beuning.gif
NEST.gif
hasselt.gif
leeg.gif
barbican.gif
gemeente-groningen.gif
gemeente-utrecht-bw.gif
AM-zw.gif
leeg.gif
twickel.gif
red.gif
dura-vermeer.gif
stimulering-fonds.gif
leeg.gif
IABR-.gif
staatsbosbeheer-zw.gif
centraal museum bw.png
mondriaan-fonds.gif
leeg.gif
bottom of page