top of page
Ard de Vries

Het architectenbureau Ard de Vries Architecten is opgericht met de behoefte om opgaves aan te gaan, waar architectuur, los van de autonome positie, haar bouwkundige realiteit en programmatische aspecten, verbonden wordt met het dagelijks gebruik. De Architectuur van het dagelijkse.


Ard de Vries (1978) is in 2004 afgestudeerd met een eervolle ver­melding aan de TU Delft. Zijn afstuderen werd geselecteerd voor de Archiprix. Na zijn afstuderen werkte hij bij het Atelier van de Rijksbouwmeester. Daarna heeft hij 8 jaar gewerkt op het bureau van Jo Coenen te Amsterdam, voordat hij zijn eigen bureau begon.
 
Hij won voor zijn project Landgoed Valkenberg de Abe Bonne­maprijs 2016 voor jonge architecten.
 
De jury schrijft in haar rapport;
“ Het ontwerpplezier spat eraf. Met deze eigentijdse boerderij voegt Ard de Vries een nieuw type toe aan het repertoire van landhuizen en landgoederen. Het ontwerp getuigd van groot vakmanschap, de uitvoering levert een gebouw op dat een uitzonderlijke, hoogwaardige architectonische kwaliteit, dat toekomstige generaties inspireert en dat tot voorbeeld strekt.”
“De architect schept een nieuw beeld met een schoonheid die ontroert”
“Gaandeweg het bouwproces lijkt Ard de Vries de kwaliteit van het beschikbare materiaal en de inbreng van zijn opdrachtgever te hebben ontdekt. Het resultaat roept emoties en enorme bewondering op.”
 
Sinds 2017 hebben Donna van Milligen Bielke en Ard de Vries hun krachten gebundeld. Samen wonnen ze de opdracht voor een cultureel gebouw van- en voor makers, aan het cultuurplein in Leidscherijn. Ook wonnen ze in samenwerking met Piet Oudolf de aanbesteding voor de kunstwerf in Groningen. Een permanente huisvesting voor vijf podiuminstellingen in het Ebbingekwartier.
 
In samenwerking met ; Will Stokkermans, Tsveta Ruseva, Xenofon Moraitis, Hesh Fekry, Julia Gersten, Karel van Zanten, Anne Wies.

Architectenbureau Ard de Vries architecten  is een professioneel architectenbureau, gevestigd in Amsterdam centrum en Amsterdam Noord. Het bureau is opgericht door de ervaren architect Ard de Vries en is gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van unieke en duurzame gebouwen. Of het nu gaat om een particuliere woning, een kantoorgebouw of een utiliteitsbouw, Ard de Vries architecten heeft de kennis en ervaring in huis om elk project tot een succes te maken. Het bureau heeft een goede en efficiënte samenwerking tussen architect, opdrachtgever en bouwpartners hoog in het vaandel staan. Ard de Vries architecten staat bekend om zijn innovatieve ontwerpen, duurzame oplossingen en hoge kwaliteit.

 

Meer weten? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

bottom of page